+31 (0) 485 231 646

LogoLogo

ictwaarborg Microsoft Small Business Specialist

Virtualisatie

Servervirtualisatie

Met virtualisatie maken we zo efficiënt mogelijk gebruik van de beschikbare servercapaciteit, ofwel, een fysieke server wordt opgedeeld in een aantal Virtuele Machines (VM’s) die geïsoleerd zijn van elkaar. In deze Virtuele Machine draait een applicatie of functie. Virtualisatie leidt tot een zeer efficiënte benutting van de bestaande hardwarecomponenten.

Waar servers gebruikelijk niet meer dan 5-25% benutting geven als taakservers, biedt virtualisatie de mogelijkheid de applicaties binnen VM’s te laten draaien waarbij meerdere VM’s op één server draaien. Dit brengt een betere benutting van de servers en daardoor een aanzienlijke vermindering van het aantal te beheren servers. Afhankelijk van de belastingen die bepaalde applicaties en/of functies vragen, is een betere hardware benutting mogelijk, die tot 70% kan oplopen!


Desktopvirtualisatie

Vandaag de dag virtualiseren we netwerk, storage, hardware, desktops en applicaties. Desktop- of werkplekvirtualisatie is een toepassing die meer en meer aandacht krijgt. Deze vorm van virtualisatie is in essentie in tweeën te delen: ‘server hosted’ en ‘client-side’. De vorm van Desktop Virtualisatie die de meeste aandacht krijgt is de ‘server hosted’.

Steeds meer organisaties vragen zich af of ze moeten kiezen voor Virtual Desktop Infrastucturen (VDI), Server Based Computing (SBC) of lokale desktops. Vragen die opspelen zijn: Gaat VDI het SBC concept vervangen? Wat zijn de voor- en nadelen van VDI? Welke rol speelt Applicatie Virtualisatie en OS-streaming in het hele concept?


Applicatievirtualisatie

Het beschikbaar stellen van applicaties aan eindgebruikers is het doel, applicatievirtualisatie is een middel. Een van de vormen van applicatievirtualisatie is het losweken van een applicatie van het besturingssysteem.

De toepassing van applicatievirtualisatie is realiteit en zeker geen fantasie. Het is een must-have voor elke organisatie!

Bij applicatie deployment worden applicaties geïnstalleerd waar ze ook actief zijn. Dat kan op een lokale desktop of laptop zijn, maar ook op een centrale virtuele desktop, blade PC of Terminal Server.

Wanneer we over applicatie delivery in de context van applicatievirtualisatie praten, worden applicaties niet meer geïnstalleerd, maar worden ze als een dienst vliegensvlug beschikbaar gesteld en uitgevoerd. Het apparaat waar de applicatie wordt uitgevoerd wordt daarbij niet veranderd.   

Voordelen van applicatievirtualisatie:

- Applicaties worden nooit meer op de werkplekken geïnstalleerd.
- Conflicten tussen applicaties onderling komen niet meer voor.
- Het elimineert de noodzaak van regressie testen.
- Meerdere versies van applicaties kunnen naast elkaar worden gebruikt.
- Ondersteuning voor Web, Client-Server en Server Based Computing applicaties.
- Consolidatie van Terminal Servers.


Virtualisatie en de cloud

Hoewel het twee verschillende begrippen zijn, wordt de term virtualisatie vaak in één adem genoemd met cloud computing. Deze vergelijking is onterecht, aangezien de bouwstenen van een cloud infrastructuur niet alleen bestaan uit fysieke hardware, virtualisatie software en management. Dit gaat veel verder. Denk daarbij aan; doorbelasting van diensten, service level management, service catalogussen, om zo tot een dynamisch datacenter te komen. Dit wordt door eindgebruikers vaak onderschat. Ook Cloud Management is bij cloud computing cruciaal. ContinYou ondersteunt u hierbij.

Wij leveren onze diensten in de volgende regio's:

Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Lent, Oosterhout, Bemmel, Elst, Arnhem, Ooij, Millingen aan de Rijn, Kranenburg, Kleef, Groesbeek, Heilig Landstichting, Berg en Dal, Ubbergen, Malden, Heumen, Molenhoek, Mook & Middelaar, Plasmolen, Overasselt, Nederasselt, Grave, Cuijk, Beers, Katwijk, Linden, Haps, Mill, Wanroij, Rijkevoort, Volkel, Uden, Sint Anthonis, Stevensbeek, Boxmeer, Beugen, Oeffelt, Overloon, Venray, Oostrum, Wanssum, Well, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Goch, Afferden, Heijen, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Ottersum, Gennep

Wilt u meer informatie?

Aanvullende informatie omtrent ICT consultancy vindt u hier
Voor een compleet overzicht van onze dienstverlening maken wij graag een afspraak met u. Neem een kijkje in onze agenda en plan gemakkelijk een vrijblijvend adviesgesprek in.
Of neem middels een van de contactbuttons op de website gemakkelijk contact met ons op.