+31 (0) 485 231 646

LogoLogo

ictwaarborg Microsoft Small Business Specialist

Cloud

De Cloud staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort ‘’wolk van computers’’ vormt. De eindgebruiker weet hierbij niet op hoeveel of op welke computer de software draait, of waar die computers precies staan. De gebruiker hoeft zo op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Wat is de cloud?

Overal zie je het en lees je het. We gaan in de cloud, we werken in de cloud en de toekomst is de cloud. Maar wat is dat dan precies? En hoe werkt het dan? ContinYou legt u graag de mogelijkheden uit.

De cloud

De term is eigenlijk een beetje misleidend. Het staat gewoon voor internet, maar net als een wolk is dat niet tastbaar. Een cloudserver is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt, waarop internetters kunnen inloggen op afstand. Een voorbeeld daarvan is webmail. Deze is te benaderen via je mobieltje, het internet of een mailprogramma. Daarbij speelt de hardware een minder grote rol dan in het verleden. Wat je ook gebruikt, je ziet dezelfde gegevens.

De voordelen

De harde schijven en servers kunnen de deur uit, want een internetverbinding volstaat. Dat scheelt natuurlijk in de kosten. Bedrijven kunnen flink besparen op licenties en ondersteunend IT-personeel. Nog een voordeel is dat u al vanuit huis bij de bedrijfsgegevens kunt. Tekort aan opslagruimte is ook verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn, dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken. Mocht uw computer vastlopen of uw bedrijfspand in de brand vliegen, geen probleem. Uw gegevens staan veilig in de cloud.

IaaS (Infrastructure as a Service)

IaaS (Infrastructure as a Service) waarbij u de infrastructuur voor uw bedrijfsnetwerk virtueel wordt aangeboden. De hardware waaronder server, netwerkapparatuur en de werkstations staan hierbij veilig online in een datacentrum. U als afnemer betaald alleen voor datgene wat u daadwerkelijk afneemt. Verdere eigenschappen zijn: De desktopomgeving wordt virtueel aangeboden, De kostprijs groeit met de toename van de benodigde capaciteit mee, De diensten zijn schaalbaar omdat ze werken op basis van aanvragen, De beveiliging wordt ook geregeld door ContinYou en is dus vaak even goed of beter dan een privégebruiker zelf kan regelen.

SaaS (Software as a Service)

Software as a Service, vaak afgekort als SaaS, ook wel eens Software on Demand genoemd, is software die als een online dienst wordt aangeboden. U hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit bijvoorbeeld een contract per maand per gebruiker af. De SaaS-aanbieder zorgt voor installatie, onderhoud en beheer, u benadert de software over het internet bij de SaaS-aanbieder. Voorbeelden van deze diensten zijn Microsoft Office 365, Google Apps, CRM online etc.

Private

Met private 'cloud' werkt men op een (virtueel) private ICT-infrastructuur. In deze wolk heeft de gebruiker volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de dienst. De applicaties die via de Private Cloud beschikbaar worden gemaakt, maken gebruik van gedeelde infrastructuurcomponenten die worden ingezet voor meerdere afnemers, maar worden zelf niet gedeeld met andere klanten. De verantwoordelijkheid voor het onderhouden van de private cloud ligt bij een professionele leverancier van ICT-diensten. De fysieke locatie van de infrastructuurcomponenten kan zowel bij ContinYou als bij de u zelf zijn.

Hybrid

Bij een Hybrid Cloud oplossing wordt een combinatie gemaakt van een cloud oplossing met hard- en software die nog bij u op locatie staat. U behoudt dan een deel van uw ICT omgeving lokaal en een deel gaat ‘online’. Het kan bijvoorbeeld financieel aantrekkelijker zijn als u net geïnvesteerd heeft in een nieuwe server, om deze server eerst af te schrijven: een veel toegepaste opzet is het lokaal op de server opslaan van data, en de e-mail staat dan ‘in de cloud’ door een Hosted-Exhange oplossing. Op die manier kunt u dan op de kosten letten en toch flexibeler werken. In een later traject kunt u dan bijvoorbeeld naar een volledige cloud oplossing gaan. In een Hybrid Cloud worden dus de voordelen van eigen hard- en software gecombineerd.

Wij leveren onze diensten in de volgende regio's:

Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Lent, Oosterhout, Bemmel, Elst, Arnhem, Ooij, Millingen aan de Rijn, Kranenburg, Kleef, Groesbeek, Heilig Landstichting, Berg en Dal, Ubbergen, Malden, Heumen, Molenhoek, Mook & Middelaar, Plasmolen, Overasselt, Nederasselt, Grave, Cuijk, Beers, Katwijk, Linden, Haps, Mill, Wanroij, Rijkevoort, Volkel, Uden, Sint Anthonis, Stevensbeek, Boxmeer, Beugen, Oeffelt, Overloon, Venray, Oostrum, Wanssum, Well, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Goch, Afferden, Heijen, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Ottersum, Gennep

Wilt u meer informatie

Voor een compleet overzicht van onze dienstverlening maken wij graag een afspraak met u. Neem een kijkje in onze agenda en plan gemakkelijk een vrijblijvend adviesgesprek in.
Of neem middels een van de contactbuttons op de website gemakkelijk contact met ons op.