024 848 46 53

LogoLogo

TopDesk scancircle ictwaarborg Microsoft Small Business Specialist

Hosted Applicaties

Applicatiehosting of hosted applicaties is het hosten van software of applicaties op een webserver. Het verschilt van gewone hosting in die zin dat applicatiehosting toelaat om computerprogramma’s of uitvoerbare bestanden te hosten.

 

Applicatiehosting berust in 90% van de gevallen op een zelf te beheren server, dan is eigenlijk meer sprake van een dedicated server. Dit komt doordat het voor hosting-bedrijven erg gevaarlijk is om toe te staan dat bestanden worden uitgevoerd. Wanneer uw applicatie vastloopt of u plaatst malware op de webserver, vertraagt dit de server aanzienlijk. Daardoor worden andere websites, die ook op deze server gehost, langzamer of niet meer toegankelijk. Daarom kunt u geen uitvoerbare bestanden plaatsen op een shared hosting-account maar wel op een dedicated server. Deze is namelijk in uw beheer en is dan ook uw verantwoordelijkheid.

 

In de praktijk betekent applicatiehosting dat men overal toegang heeft tot applicaties, data of documenten.

 

Applicatiehosting is door de groeiende invloed van het internet een groeiende markt. Steeds meer bedrijven nemen de beslissing hun applicatie en documenten online te plaatsen. Als men gebruik wil maken van een mobiel kantoor dan moet men een applicatie en bestanden laten hosten op een webserver zodat alle werknemers die kunnen bereiken. Een voorbeeld van een programma dat dit mogelijk maakt is Office 365.

 

Er bestaan verschillende types applicatie-servers. Vaak voorkomende applicatie-servers zijn:

 

documentbeheer
databases
e-mail
opslag

 

Wij leveren onze diensten in de volgende gemeentes:

Nijmegen, Wijchen, Groesbeek, Berg en Dal, Ubbergen, Malden, Heumen, Molenhoek, Mook & Middelaar, Plasmolen, Cuijk, Milsbeek, Ottersum, Gennep, Heijen, Boxmeer, Bergen, Venray

Met Hosted Applicaties zorgt ContinYou voor de installatie van uw applicaties en beheert en onderhoudt ContinYou ze. U heeft er geen omkijken meer naar.

Als u kiest voor Hosted Applicaties in uw ICT omgeving, dan zorgt ContinYou voor de installatie, beheer en onderhoud van uw applicaties. Met Hosted Applicaties worden uw eigen applicaties niet op een server in úw bedrijfspand geplaatst, maar op een server in het datacenter van ContinYou. Denk bijvoorbeeld aan de kernapplicatie voor uw branche of aan Customer Relationship Management en Enterprise Resource Planning. Via uw internetverbinding maken u, en eventueel uw relaties, gebruik van deze applicaties alsof ze op uw eigen server staan. U kunt de programma’s overal gebruiken als u beschikt over een computer met internetverbinding.

‘SaaS’ of Software-as-a-Service is de software die ContinYou gebruikt en die als een online applicatie dienst wordt gebruikt.

Hosted Applicaties biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het zelf aanschaffen van een server met application software:

Geen investering in servers
Geen dure licenties
Lage implemantiekosten
Continuïteit gewaarborgd
Flexibel

Wilt u meer informatie?

Voor een compleet overzicht van onze dienstverlening maken wij graag een afspraak met u.
U kunt live met ons chatten middels onze chattool rechtsonder de website.
Of bel voor een afspraak: 024-8484653